Туристичний рафтинг "По Тисі разом": Як без проблем переносити спеку. Вiдпочинок "Клуб туристичного рафтингу ПО ТИСІ РАЗОМ"
Нами зацікавилися лічильник переглядів разів Залишайтеся з нами, ми працюємо для Вас! (команда туристичного рафтингу "По Тисі разом"

пʼятницю, 30 червня 2017 р.

Як без проблем переносити спеку.

Переносити спеку - це досить проста наука, цього цілком можна навчитися. Я досить довгий час провів в місцях, де стовпчик термометра показував і +45, і +50 часом. Тому знаю, що кажу.
Як без проблем переносити спекуДорогі друзі, якщо ви погано переносите спеку, то дозвольте дати вам кілька порад.

По-перше, не пийте холодну воду. Вона не втамовує спрагу, вилітає через п'ять хвилин разом з потом, забираючи з собою сіль. Пийте чай або несолодкий квас. Про солодку газовану воду
все зрозуміло: чим більше п'єш, тим більше хочеться. 

Якщо ви виходите з дому в спеку, не робіть різких рухів, ведіть себе з гідністю :-) Ідіть плавно, рухайтеся по тіньовій стороні вулиці. Завжди. 

Айс-ти - це добре. Заварюєте літр неміцного зеленого чаю (будь-який згодиться). Коли він охолоне, кидаєте туди трохи меду, лимона і м'яти. П'ється це з льодом. Не тільки смачно, але і корисно.

Головний фокус: "антишарф" або "японський кондиціонер". На японських гравюрах або в японському кіно часто можна бачити людей в білих хусточках на шиї. Це воно і є. Це геніальна штука, реально. Просто спробуйте. Берете білу чисту хустинку, вмочуєте у холодній воді, пов'язуєте на шию. Коли хусточка висихає, намочуєте знову. Полегшувальний ефект настає буквально через пару хвилин.

Ну, і головне. Якщо ви кудись ходите в спеку, то після кожного походу, після кожної прогулянки мийте стопи і щиколотки прохолодною водою. Там купа біологічно активних точок, це приємно і корисно. Якщо є можливість - поділіть сон навпіл. Влаштовуйте собі сієсту в найспекотніший час. Ну і, зрозуміло, ніякого алкоголю на сонці. 

Це були добрі поради, які я давним-давно засвоїв від бабусі, а вона, до речі, прожила 92 роки. 

Бережіть себе і будьте здорові! Ведіть себе розумно і літо здасться вам казкою ;-)

Немає коментарів: