Туристичний рафтинг "По Тисі разом": Софія Малильо - Закарпатська Леся Українка. 90-років з дня народження Вiдпочинок "Клуб туристичного рафтингу ПО ТИСІ РАЗОМ"
Нами зацікавилися лічильник переглядів разів Залишайтеся з нами, ми працюємо для Вас! (команда туристичного рафтингу "По Тисі разом"

неділю, 4 грудня 2016 р.

Софія Малильо - Закарпатська Леся Українка. 90-років з дня народження

сьогодні СОФІЇ МАЛИЛЬО - 90....
Вона прожила довге дуже непросте, проте прекрасне життя і всього за рік з невеличким до свого 90-річного ювілею відлетіла у вічність.
Про неї їще, на жаль, не знає "Вікіпедія", її життєлюбну правдиву вистраждану лірику іще, на жаль, не вивчають у школі, та й за межами Закарпаття іще мало хто знає це ім`я. Але я впвнена, що така літературна спадщина, котру пані Софія залишила прийдешнім поколінням, не загубляться серед перлин сучасної літератури.

Сьогодні у Софіїному Дворі, з любов`ю та шаною облаштованому Валентина Щербина, о 15 годині зустрічаються мукачівці, котрі хочуть на честь ювілею скромної і неймовірно талановитої землячки побути разом у дворі, де колись мешкала пані Софія, почитати її вірші, поділитися живими спогадами.



Її творчість справедливо признана "Золотим фондом бойківщини", тими, хто бодай раз торкався її своїм серцем, своїм розумом і своєю любов'ю.  Її велике Слово без перебільшення можна прирівняти із Словом великої Лесі Українки. Її твори будуть вивчати в школах на рівні поетів із світовим іменем. Її палка відданість рідній землі буде прикладом патріотизму для майбутніх поколінь.

Приходьте!   Буде тепло.




Унікальне, чи не єдине інтерв'ю із поетесою  чеського  журналіста - дослідника її  унікального творчого доробку... 

Запрошуємо до спілкування

Немає коментарів: