Туристичний рафтинг "По Тисі разом": snig.info - ВІДЕОПОГЛЯД НАЖИВО із кращих гірськолижних курортів Карпат та УКРАЇНИ Вiдпочинок "Клуб туристичного рафтингу ПО ТИСІ РАЗОМ"
Нами зацікавилися лічильник переглядів разів Залишайтеся з нами, ми працюємо для Вас! (команда туристичного рафтингу "По Тисі разом"

вівторок, 13 грудня 2016 р.

snig.info - ВІДЕОПОГЛЯД НАЖИВО із кращих гірськолижних курортів Карпат та УКРАЇНИ

SNIG.INFO + TYSSA.OZDOROV.INFO - онлайн веб-камери гірськолижних курортів України
УВАГА!
     Із  метою підтримки здорового духу нашої держави, особливо молодого її покоління, «ДКЗ» (Диспетчер курортів Закарпаття), туристичний рафтинг "ПО ТИСІ РАЗОМ"   та гірськолижний курорт СТК «Синяк», Закарпаття (не сплутувати із санаторієм «Синяк») продовжує безпрецедентну акцію, започатковану тут у 2003 році: «Здорова молодь – здорова держава», згідно якої  у будні дні, протягом всього зимового сезону, школярі та студенти будь-яких навчальних закладів та спортивних шкіл України, очолені відповідальними керівниками груп згідно завчасно заявленої та висвітленої на порталі «ДКЗ» квоти (200 чол. на день) обслуговувалися будь-якими витягами БЕЗКОШТОВНО.

    Для участі у цій акції необхідна лише наявність затверджених керівництвом цих закладів та вчасно надісланих на адресу «ДКЗ» списків її учасників. 

Таку практику СТК «Синяк» проводив сім років поспіль до 2010 року. Зараз, починаючи із 2017 року цей почин підтримали  і інші гірськолижні курорти Закарпаття, інформація про яких буде надаватися на запит організаторів оздоровчих турів.  
    Попередні заявки на участь у подібних акціях  у цьому та наступних сезонах приймаються уже тепер, але виключно від організаторів дозвілля шкіл, вузів та інших навчальних закладів України чи уповноважених для цього осіб без обмежень  по телефону диспетчера "ДКЗ"  050 540-20-47  або  vita.ozdorov@gmail.com
     Просимо максимально сприяти донесенню даної інформації до тих, хто відповідає за оздоровлення та рекреацію своїх колективів та підопічних. 
Більш детально про це на сторінці організаторів акції ►  http://tyssa.ozdorov.info/p/snig.html

Наразі маємо курортів 19 & веб-камер 53 






Карти спусків гірськолижних курортів : Україна

Буковель

Гірськолижний курорт Буковель знаходиться поруч з селом Паляниця, що 30 км від Яремче і 100 км від Івано-Франківська. Курорт розміщений на висоті 900 м над рівнем моря, найвища точка г. Довга 1400 м. Інфраструктура Буковелю найкраща з усіх українських гірськолижних курортів, на 2007 рік працює 14 витягів (всі 4-кріселки), 50 км трас, всі траси обладнані сніговими пушками. Протягом 2008-2009 років планується запустити 35 витягів і підготувати 278 км трас.
Карта гірськолижних трас - Буковель  >>>>>>>

Верхній Студений (Бескид)

Село Верхній Студений знаходиться у Міжгірському районі, якщо їхати по дорозі Воловець - Міжгір"я за Пилипцем наліво. Гірськолижні траси знаходяться зліва у самому кінці села, яке досить протяжне. Якщо їхати на потязі то від станції Бескид до витягів десь 3 км. Тут є два бугелі довжиною приблизно 1 км, довжина траси - 1200 м, схил досить пологий, поряд знаходяться ще один витяг довжиною 400 м.
Карта гірськолижних трас - Верхній Студений (Бескид)  >>>>>>>

Драгобрат

Урочище Драгобрат знаходиться 18 км від села Ясеня Закарпатської області, від Івано-Франківська до Ясені 120 км. З Ясені до бази можна доїхати лише на транспорті підвищеної прохідності. Драгобрат найгарніший гірськолижний курорт україни, з гори Стіг ( 1701 м) відкривається чудовий краєвид на Чорногірський хребет на Петрос і Говерлу. Сезон відкривається в листопаді закривається в травні, товщина снігового покриву біля 3 метрів, навіть у теплі зими коли в Карпатах немає снігу на Драгобраті він є. Нижня точка підйомників 1400 м верхня до 1700 м. багато можливостей для фрірайду при підйомі ратраком на г. Жандарми чи з г. Близниця (1883 м). На фрірайдових трасах існує лавинна небезпека.
Карта гірськолижних трас - Драгобрат  >>>>>>>
Карти та схеми трас Драгобрат

Жденієво (ЛОК Форель)

Жденієво знаходиться в Воловецькому районі Закарпатської області на висоті 542 м, недалеко від г. Пікуй (1405 м). Тут функціонує гірськолижний підйомник ВЛ-1000, траса довжиною близько 800 м, перепад висот біля 150 м.
Карта гірськолижних трас - Жденієво (ЛОК Форель)  >>>>>>>
Карти та схеми трас Жденієво

Затишок (Пилипець)

Гірськолижний спуск бази Затишок розташований в межах селища Пилипець, за 13 км від м.Воловець. Траса обладнана витягом ВЛ-600, довжина спуску становить 700 м при перепад висот 150 м, ширина спуску 100 - 200 м.
Карта гірськолижних трас - Затишок (Пилипець)  >>>>>>>
Карти та схеми трас Затишок

Захар Беркут (Писана Криниця, Високий Верх, Волосянка)

Гірськолижний комплекс Захар Беркут знаходиться на схилі гори Зворець поруч з Високим Верхом на висоті 670 м, між Славськом і Волосянкою. Працює двохмісна кріселка, є два бугелі (нижній не працював). Довжина кріселки становить біля 2800 м, перепад висот 552 м є дві підсадки на висотах 825 м і 900 м, власне зона катання 825 - 1222 м. Верхня частина схилу - пологе снігове поле, середня - ліс, нижня горбиста і досить крута. Верхній бугель - довжина 750 м, перепад висот 169 м, нижній бугель - довжина 700 м, перепад висот 186 м. До верхнього бугеля, крім кріселки можна попасти на газоні чи уазіку.
Карта гірськолижних трас - Захар Беркут (Писана Криниця, Високий Верх, Волосянка)  >>>>>>>
Карти та схеми трас Захар

Ізки (Магура)

Гірськолижний комплекс Ізки знаходиться в селі Ізки по дорозі з Воловця в Міжгір"я зразу за Пилипцем. До послуг відпочиваючих тут є двохкрісельний і бугельний витяги довжиною 950 м. Гірськолижні траси знаходяться на схилах гори Магура, з якої можна переїхати на Гимбу до трас гірськолижного комплеку Боржавські полонини (Пилипець).
Карта гірськолижних трас - Ізки (Магура)  >>>>>>>
Карти та схеми трас Ізки

Красія (с.Костріно)

Гірськолижний комплекс Красія знаходиться на одноіменній горі висотою 1036 м, недалеко від села Костріно, що лежить на трасі Львів-Самбір-Ужгород. 1 - крісельний витяг (довж. 2250м), 2, 3 - бугельні витяги (довж. 600м і 1000м), 4, 5, 6 - гачкові витяги (довж. 150...300 м). Ця та інша інформація про українські гірськолижні курорти взята звідси.
Карта гірськолижних трас - Красія (с.Костріно)  >>>>>>>
Карти та схеми трас Красія

Крим - Ангарський перевал (Чатир-Даг)

Через Ангарський перевал проходить шосе Сімферополь-Ялта, це 30 км від Сімферополя на висоті 752 м над рівнем моря. Підйомник складається з трьох послідовно розміщених бугелів загальною довжиною 1550 м (650, 600, 300) з перепадом висот 750 м. Траса біля першого бугеля нескладна з малим нахилом і великими чергами; другий бугель і траса біля нього повністю проходять через ліс; траса біля третього бугеля проходить через центральний кулуар Чатир-Дага, тут багато скал і велика ймовірність сходження лавин. Піднявшись на самий верх гори можна по чотирьох кулуарах з"їхати до першого бугеля. Також можна кататись на південних схилах гори Еклізі (підйомник 200 м).
Карта гірськолижних трас - Крим - Ангарський перевал (Чатир-Даг)  >>>>>>>

Менчіл (Варшава-Грабовець, Менчул, Менчелик)

Гора Менчелик знаходиться поблизу Славська за схилом Політеху, доїхати до неї можна повернувши біля Перлини Карпат круто вгору, через урочище Варшава, або зі сторони села Грабовець. На горі є кілька підйомників, працюють - один тарілочний в урочищі Варшава (підйомник 1175, максимальна довжина спуску більше 2 км) і старенький бугель в самому Грабовці (850 м), ще будується один підйомник, але невідомо коли він запрацює. Траси досить горбисті і не для новачків, перевагою є мала кількість людей і низькі ціни в Грабовці. З верху Варшави без проблем можна переїхати на Грабовець і навпаки, також з верху Варшави можна переїхати на північ або захід Тростяна (для тих, хто перший раз краще їхати коли вже є чиїсь сліди).
Карта гірськолижних трас - Менчіл (Варшава-Грабовець, Менчул, Менчелик)  >>>>>>>
Карти та схеми трас Менчіл

Мигово (Мигове)

Село Мигове знаходиться у Вижницькому районі Чнрнівецької області. Гірськолижна траса довжиною 1200 м, перепад висот 250 м, є бебіліфт.
Карта гірськолижних трас - Мигово (Мигове)  >>>>>>>
Карти та схеми трас Мигово

Міжгір"я

В міжгір"ї на горі Маковиця (750 м) недавно відкрився трьохкрісельний підйомник, є кілька трас довжиною до 2 км, перепад висот 300 м. Гірськолижний комплекс ще не дуже розкручений тому народу мало.
Карта гірськолижних трас - Міжгір"я  >>>>>>>
Карти та схеми трас Міжгір"я

Орявчик (Звенів)

Орявчик - мальовниче селище на відстані 15 км від райцентру Сколе і 130 км від Львова. Зразу за селом розташований гірськолижний комплекс "Звенів", у який входить бугельний підйомник завдовжки 1000 м і мультилифт довгої 300 м. У декількох кілометрах від селища знаходиться туристичний комплекс Тисовець з трьома трасами 700 - 800 м.
Карта гірськолижних трас - Орявчик (Звенів)  >>>>>>>
Карти та схеми трас Орявчик

Пилипець (Гимба, Боржавські полонини)

Село Пилипець розташоване на висоті 700-750 м по дорозі з Воловця (15 км) до Міжгір"я. Найбільш відомі гірськолижні схили на г. Гимба (довжина траси 1500 м) та горі Жид Магура (довжина траси 900 м). Витяг Боржавські полонини розташований на північному схилі гори Гимба (1497м.) біля її підніжжя. Його довжина 1500 м, перепад висот між нижньою та верхньою станціями складає 402 м, витяг за 7.5 хв доставляє гірськолижників до верхньої станції, розташованої на висоті 1163 м. Пилипець є відомим місцем зимового та літнього відпочинку, тут проходять туристичні маршрути до водопаду Шипіт, на хребет Боржави, вершини Великий Верх (1599 м), Стій (1679 м), Гимба (1497 м), Жид Магура (1517 м).
Карта гірськолижних трас - Пилипець (Гимба, Боржавські полонини)  >>>>>>>
Карти та схеми трас Пилипець

Плай

Гірськолижний комлекс Плай знаходиться поруч траси Київ-Чоп, поблизу села Плав"є. В 2007 році працював один 4-х крісельний підйомник Допельмаєр, довжина витягу близько 1 км, багато варіантів спуску, верхня точка 1060 м, нижня - 792.
Карта гірськолижних трас - Плай  >>>>>>>
Карти та схеми трас Плай

Погар

Гора Погар знаходиться у відомому гірськолижному центрі - Славське. Гору можна побачити зліва, відразу біля в"їзду до Славське, навпроти турбази "Перлина Карпат". На схилі розташовано два витяги - один Doppelmauer, другий ВЛ-1000, довжина обох спусків до 900 м при перепаді висот 157м, найвища точка 659 м. Обидва схили представляють собою прямі ділянки, шириною 30...80м. Є ратрак, снігові пушки і освітлення.
Карта гірськолижних трас - Погар  >>>>>>>
Карти та схеми трас Погар

Подобовець

Подобовець знаходиться у Закарпатській області, на відстані близько 10 км від Воловця в сторону Міжгір"я. Тут працює підйомник довжиною біля 1 км і є кілька трас до 1300 м, перепад висот 230 м, на лижах можна переїхати на траси Пилипця. Внизу схилу працює витяг довжиною 350 м.
Карта гірськолижних трас - Подобовець  >>>>>>>
Карти та схеми трас Подобовець

Політех (ФМІ, Кремінь)

Відома серед початківців гірськолижну траса Політех (Політехнік) розташована на горі Кремінь справа зразу при в"їзді в Славськ. Тут працюють два бугелі, короткий - Політехнік (НУ "Львівська Політехніка") і довгий - ФМІ (Фізико-Механічний Інститут ). Довжина бугелів близько 600 і 1000 м, також на гору возять газони і уази. Схил досить пологий і добре підходить для початківців, дуже багато "інструкторів". Недолік - велика кількість народу.
Карта гірськолижних трас - Політех (ФМІ, Кремінь)  >>>>>>>
Карти та схеми трас Політех

Селище Ворохта

Селище Ворохта, розташоване на південному заході Івано-Франківської області, на висоті 800-850 м. Є кріселка 2 км, але схил вздовж неї не пристосований для катання, і біля неї гачковий витяг 300-400 м, відпочинок у Ворохті скоріше екскурсійний чим гірськолижний.
Карта гірськолижних трас - Селище Ворохта  >>>>>>>
Карти та схеми трас Селище

Синяк

Санаторій "Синяк" розташований у передгір"ї Вулканічного хребта Карпат у районі гори Синяк у воронкоподібній котловині на висоті 450 м. 2 витяги бугельного типу, один довжиною близько 1 км, другий - 450 м.
Карта гірськолижних трас - Синяк  >>>>>>>
Карти та схеми трас Синяк

Тисовець

Траса Київ -Чоп, в селі Козьова (Козеве) поворот направо, є вказівник. Гірськолижна база розташована на висоті понад 1000 м над рівнем моря, за 2 км від с.Орявчик. Поруч з базою, при в"їзді праворуч від дороги є короткий схил, там влаштовують змагання з могулу. До інших спусків (де власне основна зона катання) треба добиратись на кріселці або автомобілем якщо є повний привід. Є два бугелі довжиною 700-800 м, також можна їздити на підсадку кріселки (у вихідні бажано після обіду).
Карта гірськолижних трас - Тисовець  >>>>>>>
Карти та схеми трас Тисовець

Тростян

Тростян гора висотою 1230 м знаходиться у селищі Славське, Сколівського району, 140 км від Львіва. Відома насамперед різномаїттям трасс як для професіоналів (центр, північ), так і для чайників (нижній захід), тут знайдеться і цілина, і горби, і стежки в лісі, і деколи навіть відратрачений схил. Сервіс та інфраструктура не на найвищому рівні, але завдяки кількості трас та залізниці, що проходить через Славське Тростян досить популярний серед лижників України.
Карта гірськолижних трас - Тростян  >>>>>>>
Карти та схеми трас Тростян

Яблуниця

Яблуниця занходиться на відстані 35 км від Яремче по дорозі на Рахів, на висоті 960 м. На схилах працює 5 парно-бугельних витягів. Траси червоного та синього рівнів складності. Схили пологі, горби не утворюються. Всі витяги належать різним власникам, тому на кожен витяг дійсні різні квитки. Схил 1 - довжина 900 м, перепад висот 250 м; схил 2 - довжина 860 м, перепад висот 230 м; схил 3 - довжина 500 м, перепад висот 180 м; схил 4 - довжина 900 м, перепад висот 280 м; схил 5 - довжина 500 м, перепад висот 105 м.
Карта гірськолижних трас - Яблуниця  >>>>>>>
Карти та схеми трас Яблуниця

Яремче

Яремче - один з найбільш відомих кліматичних курортів в Україні знаходиться на південному-заході Івано-Франківської області, у центральній частині Українських Карпат у районі хребтів Чоргори і Горган. В урочищі Багрівець є малі підйомники для початківців довжиною 300 м. Для тих хто бажає серйозного катання за 30 км знаходиться Буковель.
Карта гірськолижних трас - Яремче  >>>>>>>
Карти та схеми трас Яремче

Ясіня

Селище Ясіня розташоване на трасі Івано-Франківськ - Рахів зразу за яблунецьким перевалом. Для любителів гірськолижного відпочинку Ясіня зручна тим, що тут можна без проблем знайти недороге житло і звідси недалеко до Буковелю і Драгобрату, де з житлом значно складніше. Для початківців в Ясені є гірськолижна траса з 500-метровим витягом на горі Костирівка, (два витяги по 550 м на горі Щурева Буковина?) і витяг довжиною 800 м в урочищі Млаки 2.5 км від Ясені.
Карта гірськолижних трас - Ясіня  >>>>>>>
Карти та схеми трас Ясіня
При використаннi матерiалiв сайту посилання на ski.putivnyk.com обов'язкове.

Немає коментарів: