Туристичний рафтинг "По Тисі разом": Шашлик. Вірменський маринад. Вiдпочинок "Клуб туристичного рафтингу ПО ТИСІ РАЗОМ"
Нами зацікавилися лічильник переглядів разів Залишайтеся з нами, ми працюємо для Вас! (команда туристичного рафтингу "По Тисі разом"

пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Шашлик. Вірменський маринад.

Рецепт маринування шашлику не претендуватиме на звання єдино вірного рецепта.  Однак цим рецептом поділився один досить старий вірменин, який і людина не погана, і кухар досить хороший. Загалом, такий спосіб маринування цікавий за кількома параметрами: маринується досить швидко (40 хвилин), м'ясо в маринаді без холодильника доби три нормально себе почуває (ну, при 25-28 градусах - нормально, головне на сонцепік не ставити), і дуже швидко прожарюється - рази в півтора-два швидше, ніж зазвичай.
Ніяких оцтів, майонезів, вин не буде потрібно. Тільки нормальну, нерафіновану соняшникову олію.
Далі - спеції. Ну, в загальному по смаку, але дещо є важливе: перець (з пекучих) тільки чорний, для аромату - запашний. Вкрай є бажаним коріандр. Це все потрібно зробити досить грубого помелу - без шматочків, але і не в порошок.
На дно емальованої посудини ллємо 200 мілілітрів масла, закидаємо спеції. Суха кінза (трохи) і тархун вітаються. Сіль - розраховуйте на кількість м'яса. Гарненько промешуємо і залишаємо насичуватися.
0veClvc_ByMДалі нам потрібно багато цибулі. Півкіло на півтора кілограма м'яса, як мінімум.
Ріжемо цибулю уздовж, четвертинками (якщо завелика цибулина - можна на 6 частин). Одну, найдрібнішу, або половинку дуже дрібно кришимо і гарненько жмакаемо з невеликою кількістю солі.
opWZ_6JHJ_8
Все кидаємо в маринад, добре перемішуємо.
У такому маринаді навіть суха яловичина вийде досить непогано, але краще за все взяти свинячий ошийок.
М'ясо ріжемо крупно, соковитіше вийде. Ну, якщо баранину візьмете, можна і дрібніші.
Закладаємо в маринад, гарненько, мнучи, рукою вимішуємо ...
eeQJSKMyQxI
Цибулинки, які на поверхні виявилися, повертаємо зрізами до м'яса і придавлюємо. Якщо планується смажити не найближчим часом, раджу поверх ще пріперчити і залити олією так, щоб м'ясо було покрито повністю.
Тепер поясню, чому такий шашлик смажиться швидше: масло, витоплючись і  вигораючи, прогріває його зсередини, але при цьому не дає пересушити. Єдиний недолік - капаючи, жир частіше підпалює вугілля, тому потрібно стежити і пригашувати. Ну і перевертати їх частіше бажано.
Смачного!

Немає коментарів: